Spring Break and prom dresses

SKRIVET: 2011-03-28 kl. 02:19:09 | PUBLICERAT I: USA

SPRING BREAK!!
Yes det är precis vad det är. Här i usa har de bara två stora lov under skolåret. Jullov och ett till våren. Vi har iföresej flera dagar under året som vi får ledigt kanske på grund av att några lärarna behöver fixa med något i skolan, eller röda dagar som the presidents day osv, dagar som vi inte firar i Sverige. Sen får vi ju inte glömma snowdays, som vi fick en vecka ledigt från skolan av. Plus att i min skola så går vi bara i skolan från måndag till torsdag så det jämnar väl ut sig lite =).
Så detta lov är ett lov många har sett fram emot. Något som vissa familjer planerar länge inför eller som vissa tar tid att jobba lite extra under. Det beror helt på från familj till familj.

Min familj hade i alla fall planerat att åka till oregons coast, och se havet. Eftersom min värdbror och värdpappa inte kunde ta ledigt från jobbet så blev det en girltrip istället. Men det var riktigt trevligt det också.
Vi bokade då ett litet sommarhus nära vattnet, ca två minuters gångavstånd från havet, riktigt mysigt. Det var ett turistställe så de hade som en liten stad med en hel radda med småbutiker, cafeer, restauranger som man kunde gå och shoppa i. Det enda som var dåligt var att vädret kanske inte var det bästa, det är ju inte riktigt sommar än så man kunde inte direkt bada i havet heller, men det kändes skönt att doppa fötterna i havet och bara njuta av utsikten =). 

En dag så hyrde vi som cykel med ett litet tak på ( bild kommer under) som vi kunde sitta tre stycken och trampa runt på. Haha vi cyklade runt där bland bilarna i staden, måste nog säga att vi fick lite panik ibland när tre bilar stod bakom oss och väntade på att komma fram, och där stod vi mitt i vägen och trampade på som galningar:P . Det gick ju inte lika snabbt som vi hade trott att det skulle gå.

Under lovet var vi även och shoppade och letade efter PROM DRESSES. Vår " bal" är om ca två veckor, vilket är väldigt tidigt från vad vår skola brukar ha.
 Men det ska bli kul,hittade äntligen en klänning så det känns skönt att ha allt fixat i god tid, för en gångs skull :P.

Imorgon börjar skolan igen, kommer bli svårt att gå upp imorgon bitti! :)

Många kramar till er alla! 
<3  















Cykeln ;)



St. Patricks weekend

SKRIVET: 2011-03-27 kl. 09:25:26 | PUBLICERAT I: USA

Så då har vi kommit till St. Patricks weekend som alla har pratat om så länge i Heppner. Heppner har en liten irländsk bakgrund, vilket gör att det bor en del irländare här och under denna helg så har Heppner alltid firat detta lite extra mycket.

Därför kommer folk från massa olika städer hit med sina husbilar och hotellen här är alltid fullbokade under denna helg. Så man kan säga att Heppner nästan tredubblade sin befolkning under bara denna helg, så ja det var lite mer folk än vanligt:P, vilket jag bara tyckte var kul. Ungdomar eller ( 21 åringar) gick runt och festade¨på kvällarna och puben i staden var fullsatt på lördag kväll.

Men förutom att denna helg är en helg alla männsikorna kommer hit för att festa, så var det en hel del saker som pågick på dagarna. Vi hade en marknad som man kunde gå runt och kolla på och de hade en stor parad downtown Heppner då alla olika företag i Heppner och projekt som några hade gjort i skolan visades upp på. De dekorerade bilar, och folk klädde ut sig och ja allt möjligt kunde nästan vara med i paraden. Vi hade motorcross tävlingar som vi gick och kollade på, ja lite allt möjligt ;).
 Det var en trevlig helg helt enkelt =).
 Denna helg med alla irländska flaggor överallt fick mig att vilja åka tillbaka till Irland och hälsa på mina kompisar där, så det blir förhoppningsvis en resa i framtiden :P. 

    








Cowboys ;)


Me and my exchangesister from Brazil


The last week before Spring break and the days before St. Patricks

SKRIVET: 2011-03-27 kl. 09:01:18 | PUBLICERAT I: USA

Hejsan hoppsan allihopa :D

Tänkte berätta lite om förra veckan, veckan innan Spring Break och några dagar innan St. Patricks day! 
Under denna vecka var det en dag då vi hade en tävling på skolan, killarna fick inte prata med någon tjej under hela dagen.
 De fick som en liten fyrklöver med deras namn på som de hade runt halsen och om de råkade prata med någon tjej så var de tvungna att ge bort fyrklövern till den tjejen, och han var då ute ur tävlingen. 
Hela tävlingen gick ut på att man kunde vinna ett pris, de killarna som hade kvar sin fyrklöver i slutet av dagen fick alla ett pris och den tjejen som hade samlat mest fyrklöver fick ett ännu större pris. 
Det var bara så kul för många killar var så himla tävlingsinriktade och jag tyckte ju då att det var väldigt kul att retas lite med dem, genom att bara börja småprata lite i korridoren eller ställa frågor, och några blev ganska irriterade när de av en reflex bara råkade svara mig :P hehe.

Så det var en ganska rolig dag, vissa killar gav iföresej upp under dagen, medans några få killar klarade sig till slutet av dagen och fick sitt pris.

Dagen efter var det St. Patricks day.
Då var det meningen att man skulle ha gröna och svarta kläder på sig, Vissa hade verkligen hela utstyrseln med den gröna stora hatten, gröna skor och grön kavaj osv. Tror nog nästan att de flesta i skolan hade gröna kläder på sig den dagen.    
På själva St. Patricks så firade vi inget mer än det där i skolan för här i Heppner så firar de istället under helgen som det kommer bilder på inom en snar framtid ;).
 

   


Tennis

SKRIVET: 2011-03-11 kl. 19:28:04 | PUBLICERAT I: USA

Denna vecka har alla spring sporter startat. Det sista tillfället nu att göra en sport under mitt år här.

Jag valde då att spela tennis :P. Det enda som är lite negativt är att vi inte har en coach för tennis i vår skola så vi måste åka till Ione som ligger ca 20 min ifrån oss och då spela för deras skola istället. Men vi är ca 8 personer från Heppner som gör det, och de som spelar från deras skola var väldigt trevliga så jag trivs väldigt bra där :).Det är bara kul att lära känna lite mer folk.
Jag har ju aldrig spelat Tennis förut men om man tänker efter så har jag inte spelat någon av de sporterna jag spelat under mitt år här ändå så, det är bara kul att prova på något nytt.

 Amerikanare blir alltid lika chockade när jag berättar att vi inte har sporter i min skola hemma i Sverige. de är ju så vana att man tävlar för sin egen skola. Nästan alla går runt med Mustangs tröjor och kör Mustangs bilar, det är otroligt vilken High School spirit det är här.

Igår hade vi en dodgeballtournament i min skola. Alla som ville fick anmäla sig, bara man hade 8 st i ett lag så fick man bilda ett lag. Jag trodde ju att det bara skulle vara elever från vår skola som skulle spela, men det var verkligen alla möjliga folk från Heppner. Alla olika affärer, cafet, lärare och elever bildade team.
Till och med vår rektor spelade i ett lag och han hade jeansshorts på sig som sprack i baken när han spelade, gud va vi garvade. Hade nästan lust att gå fram och säga " är inte det där lite för opassande att ha i skolan", eftersom en av reglerna är att man inte får ha för mycket hål i byxorna i skolan :P haha.  

Tänker på er där hemma! =) <3

Seattle, Washington!

SKRIVET: 2011-03-11 kl. 10:49:30 | PUBLICERAT I: USA

Hej alla underbara :D<3
 
Har nu spenderat en rolig helg I Seattle, Washington!! :D.
 Vi åkte dit med lite folk från skolan men det var skolans dramagrupp som hade anordnat resan, så under vår vistelse där så gick vi bland annat och såg en broadwayshow :P.
 Själva storyn på pjäsen var kanske inte den bästa, men jag älskar att gå på teater så det var bara kul att vara där och lyssna på alla låtar de sjöng =).

Förutom Broadwayshowen så gick vi på olika museum, men det var inga "vanliga" museum det var t.ex. ett musikmuseum då man kunde gå in i olika rum och prova att spela olika instrument eller sjunga i en studio som jag tyckte var kul. Jag är ju inte så duktig på att spela instrument, men de hade småkurser man kunde lyssna på om man ville lära sig lite. Det var riktigt kul att gå runt där.
Annars gick på till ett science museum och kollade på en Imax movie, det var faktiskt första gången jag kollade på en 3D movie, så det var ganska coolt, men även lite läskigt när det ibland kändes som man flög in i saker :P. 
Sen gick vi ju självklart upp i The space needle. Riktigt häftig, kändes som man var tillbaka uppe i Empire state Building. Utsikten är helt otrolig! 

Måste bara berätta om en kväll när vi skulle ut och äta middag alla tillsammans. Vi var ca 20 pers på resan, så vi bestämde oss för att alla kunde beställa något de ville ha och sen kunde vi alla dela på maten. Detta var kanske inte den bästa iden då vi hade två långbord fulla med mat, det var nästan pinsamt med hur mycket mat vi beställde, eftersom ingen orkade äta upp allt :P.
 Vi fick många blickar från folk runt omkring oss kan jag lova :P. Men vi alla hade det så trevligt så, det var bara en rolig upplevelse.  
 Några av oss tog hem små doggiebags, men på vägen hem mötte vi några hemlösa människor så vi gav det mesta av maten till dem. 

Det var en väldigt rolig resa, trivs så bra med många från gänget vi åkte dit med, så det var en lyckad resa!
Hoppas ni har det toppen hemma! <3   













  

Hawaii :D!! <3

SKRIVET: 2011-03-01 kl. 07:42:54 | PUBLICERAT I: USA

Oh my gosh har nu varit hemma en vecka efter Hawaii, har varit för upptagen för att kunna skriva innan men nu ska ni få en uppdatering. Gud vad jag vill tillbaka!!! 
Det var verkligen en underbar vecka, träffade så mycket trevligt folk, det är nästan lite konstigt att man kan komma så nära folk under bara en veckas tid. Många av oss stod lixom och grät när vi skulle åka från hotellet.
Vi gjorde så himla mycket roliga saker denna vecka, det var så himla underbart där.

detda som jag tycker de skulle ha ändrat på var att ha denna turen under en två veckors period, för vi gjorde så mycket saker varje dag att det nästan blev lite för mycket.  Jag ville självklart se alla platser som vi såg, det var bara det att man inte kände sig så utvilad efter resan direkt, jag var mer trött :P. Blev även sjuk sista dagen där, så har varit sjuk nästan en vecka nu men nu börjar det äntligen bli bättre.

Så vad gjorde vi egentligen under veckan. Första dagen där så fick vi pröva på och surfa, jag som alltid har velat lära mig att surfa och nu fick jag äntligen göra det, jag var så exhalterad :P. Vi hade då först en liten kort surflektion och sen bar det av ut på havet. Vi var en ganska stor grupp så jag fick vänta i en kö tills det var min tur to " catch the wave". Jag kom upp på första försöket och jag ramlade inte en enda gång under hela dagen, så kände mig rätt stolt efteråt. I just loved it, I just have to do it again! =)

Förutom surfandet så hikade vi även upp till en underbar utsiktsplats över ön, det var så himla fint. Hiketuren var ganska jobbig, speciellt på grund av värmen som låg på oss hela tiden, men vi brände lite kalorier och jag ramlade inte i den branta och långa trappan som vi tog oss uppför, så det var en upplevelse ändå :P. Det var värt att gå upp dit för utsikten ;).
Förutom det så åkte vi och badade på underbara sandstränder, på ett speciellt ställe vi åkte till var det så stora vågor, det var fantastiskt. Vi har ute i havet och så kom en stor våg och när jag efter vågen tittar tillbaka mot stranden så ser jag min kompis precis vid strandkanten,samma kompis som fem sec tidigare simmade bredvid mig, vi andra kunde inte sluta skratta :P. Han gjorde inte illa sig, så oroa er inte, det var bara kul :P.
Vi var även ute och paddlade kanot en dag, så motion fick vi nog ;).

Jag hade i alla fall en underbar vecka, önskar bara att den inte skulle ha tagit slut =). Men som man kan säga, när något roligt slutar, börjar något annat roligt att hända :). Det var ändå kul att komma hem till Heppner igen och träffa minavänner och familjen igen :).

Hoppas ni har det toppen hemma!
Tänker på er <3