Two months in the US :D, time goes fast

SKRIVET: 2010-10-18 kl. 05:24:00 | PUBLICERAT I: USA

Hej alla underbara =)

Kom nyss hem från en söndagsmiddag med familjen och släkten här. Behövde inte gå i kyrkan imorse, så kunde ta en liten sovmorgon i alla fall innan jag började med skypandet med några av er underbara hemifrån <3. Känns så konstigt att man måste planera in när man ska prata med alla under helgen på grund av tidsskillanden. Blir ju lite svårt att prata med er under skolveckan, eftersom att de flesta sover när jag kommer hem från skolan :P.

Men nu har jag varit exakt två månader i USA. Gud vad tiden går snabbt, snart är jag lixom hemma igen.
Nu slutar även Jaktsäsongen här, det har pågått i några veckor nu, vilket många ungdomar har hållit på med under helger och efter skolan. Jag hoppade dock över det, kändes inte riktigt som min grej :P.      

Helgen annars började med att en ungdomsgrupp från skolan anordnade en liten tävling på torsdagskvällen som heter fugitives. Vi var ca hundra ungdomar som där tävlade om att ta sig till olika destinationer som t.ex. till en speciell park i Heppner, eller kyrkogården (som var riktigt scary att springa över). Man fick cirka 20 minuter på sig att ta sig dit och man skulle försöka bli en av de första. Samtidigt åkte en del ungdomar runt i bilar med ficklampor och försökte lysa lampan på oss, vilket då gjorde att man åkte ut.
Vi hade vissa regler innan som t.ex. att man inte fick springa genom andras tomter eller hoppa över staket osv. Men jag tror nog att alla bröt mot de reglerna. En av gångerna var vi cirka 20 pers som stod på ens tomt och försökte ta oss över ett stängsel. Det av inte så kul när de som bodde där kom ut och frågade vad vi gjorde där. Va nästan lite rädd att geväret skulle komma fram där :P.
Som tur va hann de flesta över staketet innan de kom ut :P.
 Om man bortser från de blåmärkena jag hade på benet och armen efteråt från att ha sprungit in ett staket som jag inte såg i mörkret, så va det riktigt kul :P.

Annars i helgen var jag på bio i Hermiston med några kompisar och såg "Life as we Know it", kan rekommendera den filmen, det va en komedi men även lite sorlig måste jag säga.
Senare under helgen var jag hos en kompis och grillade smors( marshmellows, med choklad och kex) och tittade på skräckfilm, passar bra nu när Halloween närmar sig :P.

Nästa vecka måste jag bestämma mig för om jag vill hålla på med någon ny sport till nästa sport-säsong som börjar till början av November. Fotbollssäsongen är snart slut lixom. Då blir det till att Cheera på killarnas basketmatcher istället.
Funderar på att prova på Basket bara för att lära känna lite mer folk från skolan. Men vill fortfarande hålla på med Cheerleadingen också så vi får se om jag kan göra båda, det kommer bli mycket träningar då, men om det blir för jobbigt är det bara att sluta sen så.

På fredag blir det nästa fotbollsmatch, det va ett tag sen vi hade hemmamatch nu, så nu blir det till att ta fram pompomsen igen :D. Go Mustangs!

Hoppas ni har det toppen hemma =)
Saknar er! <3
      








     

   
 

Pictures from the Weekend ;)

SKRIVET: 2010-10-12 kl. 07:48:42 | PUBLICERAT I: USA









       
  

                                

 

                          

The Weekend :P

SKRIVET: 2010-10-11 kl. 04:47:06 | PUBLICERAT I: USA

Hej allihopa :D

Nu har det gatt en vecka till i Heppner High School , gud vad veckorna gar snabbt nar det bara ar fyra skoldagar i veckan.
Den har veckan har det varit mycket skolarbeten, men de ar anda ganska latta jamfort med Sverige sa det gar bra.
Denna vecka hade jag typ en stalker efter mig, en lite jobbig kille som inte fatta nar man inte ar intresserad hehe :P. Men tror han borjar fatta mer och mer nu iaf, lucky me.

Har faktiskt gjort ganska mycket saker denna helg anda. I fredags var det en fotbollsmatch i Stanfield som ar en av vara storsta konkurrenter. Alltid lika kul att ga och kolla pa matcher, sitter dock for det mesta och pratar med folk som man traffar dar mer an att titta pa matchen hehe :P. Jag traffade pa matchen en tjej som va med mig i New York. Hon bor i en stad ca. 20 minuter fran Heppner, har traffat henne 2 ganger sen jag kom hit, men det ar kul att hora hur det gar for alla andra som ar i USA nu :P. Den tjejen bor i en stad med ca 400 invanare men hon trivs jattebra dar, sa antalet invanare behover inte ha sa stor betydelse vilket jag trodde fran borjan. Jag gillar verkligen Heppner, alla ar sa trevliga och hjalpsamma, aven fast man aldrig har traffat dem forut. Jag akte ju till USA for att uppleva nagot nytt och annorlunda, och det gor jag verkligen :P.     

Pa lordan fick jag ga upp tidigt, klockan 8 satt jag i bilen pa vag till ett Cheerleadercamp i Umatilla, vilket ar en stad ca 1 timme fran Heppner. Dar var det kanske 7 olika Cheerleading grupper fran olika stader i Oregon och ett lag var aven fran Californien. Snacka om att alla lag lag pa olika nivaer i hur duktiga de va :P. Valdigt kul att se. De som holl i campet va ungdomar i min alder om inte yngre, fast de haller pa och tavlar sa de va valdigt duktiga maste jag saga. De hade aven 6 killar i deras team vilket gjorde det roligare, har aldrig sett sa viga killar forut :P.
Sa de som brukar saga att jag ar sa vig darhemma, det ar inget emot vad de kunde gora, I promise ;).

Nar jag kom hem runt 4 tiden pa lordan, kunde jag vila i kanske tva timmar innan jag gick ner downtown in Heppner for att kolla pa "Buster Club Auktion". Det ar en auktion de har en gang om aret  da olika foretag skickar in saker de kan auktionera ut till vem som helst som kan kopa det. Vi gjorde en "Candy basket" i varan klass med massa godis, en del godis fran alla utbytesstudenters hemland blandat med amerikanskt godis :P.
La i min sista Marabochoklad dar, sa familjen nar ni skickar paket till jul eller sa, far ni garna skicka med lite svenskt godis :P.
Sjalva auktionen kunde jag lyssna pa i ca 20 min innan vi gick ivag och motte nagra kompisar for man blev lite trott pa gubben som pratade :P. Han forsokte vara rolig och rimma allt han sa och sa snabbt som mojligt :P. Det va valdigt kul de forsta tjugo minutrarna men sen blev jag nastan radd han att skulle fa en hjartattack sa snabbt han pratade med tanke pa hans alder lixom ;).
Kvallen avslutades med en mysig sleepover hos Bente med The Notebook as the movie :P.

Det ar i borjan av October och affarerna och husen har borjat att pyntas till Halloween som ar den 31a October. Ser fram emot att uppleva den amerikanska Halloween, som jag har hort ska vara Lite storre an Sveriges firande :P.

(Maste bara saga gick in i en amerikansk kompis rum idag och hela hennes vagg va full av Twilight Pictures, jag lovar har aldrig sett sa manga bilder och citat fran filmerna hemma hos nagon forut. Vissa ar bara for besatta hehe :P.)

Hoppas alla har det super hemma :D
Tanker pa er! <3
  
  

           

My first Cheerleading game :D

SKRIVET: 2010-10-02 kl. 23:46:46 | PUBLICERAT I: USA

Okej nu har jag äntligen haft min första Cheerleading match :D, va ganska nervös innan måste jag medge. Man vill ju inte skämma ut sig inför hela skolan när jag har 8 månader kvar lixom :P. Vi fick komma dit lite tidigare för att en fotograf skulle komma dit och ta bilder på oss för att sätta in i yearbooken sen =). Tror dock inte att min bild blev så bra, det blev lite stressigt när fotbollsspelarna skulle ut på planen precis där vi stod så det fick bli en snabb bild :P.
Efter bilden var det bara till att stretcha och försöka tänka positiva tankar hehe :P. Hela kvällen gick förvånadsvärt bra, det var väl en del hejaramsor som jag var lite osäker på men det är en liten skilland till att ha gjort ramsorna i mindre än två månader och 3 år som de andra cheerleaderna har gjort. Så jag är nöjd med det jag bidrog med :D. Och jag hade kul, och det är väl det som är viktigast.
Efter matchen var vi och fotbollsspelarna bjudna på lite middag ( de grillade hamburgare osv.) på ett ställe i närheten. Det var trevligt, så fick jag lite chans att prata mer med några av cheerleadarna och fotbollsspelarna.

Ikväll ska jag träffa några kompisar och kanske ha en sleepover hos en av dem, så det ska bli kul =).

Sen på måndag är det tillbaka till skolan igen, hade väldigt kul förra veckan på mina teamsport och conditioning lektioner så ser fram emot att gå på dem i alla fall :P. Alla är alltid så trötta och flummiga på de lektionerna. När vi t.ex. kör vollyboll så har vi inte direkt några regler, du kan sparka eller kasta över bollen, bara den kommer över nätet ;). 
På lektionen förra veckan hade vi som uppvärmning att köra lite "barnlekar", vi va två lag som stod mitt emot varandra och höll varandra i händerna. Sen skulle vi ropa ut någons namn från andra laget som skulle försöka springa igenom våra armar utan att bli tagen. Tror aldrig jag har skrattat så mycket när en tjej från kina tog värsta satsen för att springa igenom, men istället för att lossa på våra armar så flög hon baklänges till marken :D. Till och med vår lärare garvade lixom.

Hoppas ni har det bra hemma =) 
Miss you guys! <3

Ville förresten bara svara på frågan vad Homecoming är för något, många har frågat mig det nu så =). Det är som balen man hade i nian, man klär upp sig i fina klänningar och går dit med kanske en dejt och dansar och har kul ;)

  





         


   


Homecoming pics ;)

SKRIVET: 2010-10-01 kl. 22:57:24 | PUBLICERAT I: USA