The final countdown to Hawaii!! :D

SKRIVET: 2011-02-11 kl. 10:31:13 | PUBLICERAT I: USA

Gud har längtat så efter att åka på den här resan :D. Och nu är det äntligen här, på lördag morgon åker jag till Hawaii!!
 Där det kommer att vara ca 30 andra utbytesstudenter från hela landet så det ska bli väldigt kul.
 Vi är fyra med mig från Heppner som ska dit, men resten är killar så kommer få lära känna nya tjejkompisar när jag kommer dit, som jag får dela rum med.
Lovar att det kommer massa bilder som ni får se efteråt, för er som känner mig väl vet ju att jag har med mig kameran nästan överallt, älskar att ta foton :D. Så bilder blir det. 
 
Gud va mycket som jag behövde fixa i skolan nu de sista dagarna innan jag skulle åka. Fast mina lärare är ganska förstående kan man säga, t.ex. som min mattelärare sa idag:
-Och detta behöver du ta igen när du är borta...
-" och självklart kommer du väl ta med skolböckerna till Hawaii"??.
- "Ähh nej"
- hehe nej det skulle inte jag heller göra:P.
Så nu bär det av, började packa lite smått för redan en vecka sen så nu är det bara småsaker kvar.

Så vi hörs när jag kommer hem igen ;)
Ta hand om er där hemma! 
Många många kramar <3   


Sadie was awesome :D

SKRIVET: 2011-02-11 kl. 09:57:26 | PUBLICERAT I: USA

oh my gosh vilken kväll :P. Kom precis hem från Sadie Hawkins dansen.
 
Alla var klädda i vita kläder med massa självlysande armband och halsband. Vissa hade gjort egna tröjor som de hade ritat med självlysande färger och massa glitter. Hela rummet var fyllt med plancher, glittersprej och andra fina dekorationer, man såg att de hade lagt ner en del tid på det.
Bente och jag fixade iordning oss tillsammans innan vi åkte dit.
Det var en kille som ville gå med mig, men jag ville inte riktigt ha en "dejt" att gå med så jag sa istället att vi kunde träffas där och dansa ändå. Men när jag kom dit så hade killen redan betalat inträdet för mig, även fast vi inte kom dit tillsammans, så det var lite wierd. Men jag dansade med lite olika under kvällen, men han var ändå en av dem, så det blev bra ändå =).
Jag hade i alla fall väldigt kul, alla dansade hela kvällen så det var lyckat.
 Märkte dock att några hade förfestat lite innan, det var inte så svårt att se vilka som såg tröttast ut efteråt :P. 
Så det var en lyckad kväll, ett bra slut på veckan, eftersom vi inte har skola på fredagar ;).
 
Jag har bara några få bilder från innan vi kom till dansen, resten av bilderna från dansen lägger jag upp senare när jag får tillbaka dem från min kompis ;).

Tusen kramar! <3



 

the weekend

SKRIVET: 2011-02-06 kl. 10:17:51 | PUBLICERAT I: USA

Hejsan :D
Kom nyss hem efter en helg då min skola har spelat några Basketmatcher mot två olika skolor som ligger ca 4 timmar ifrån oss. Så vi sov över på ett hotell över natten, vilket många familjer från Heppner också gjorde, bara för att följa med och stötta laget under deras matcher.

 Vi har matcher nästan varje helg nu under säsongen och det är alltid mycket folk på matcherna. Det spelar ingen roll om det är borta eller hemmamatch, många kommer dit ändå. Vilket verkligen visar att nästan hela staden är involverad i skolan :).
Visst kan det vara lite tröttsamt efter ett tag att titta på matcher så ofta, eftersom att vid varje matchdag så spelar alltid alla skolans fyra basketlag under samma dag.
De fyra olika lagen är girls JV and boys JV ( som är det näst bästa laget från varje skola) och sen är det the Girls Varsity and the Boys Varsity, dessa två är de bästa spelarna från varje skola.
 De två sista är de matcherna som de flesta vill kolla på, för de är verkligen duktiga, man ser verkligen skillnaden på JV och Varsity lagen.
 Min värdfamilj är väldigt involverad i sporterna och de går och kollar på nästan varje match, mycket på grund av att både jag och min värdsyster spelar. 

Det var en rätt så rolig helg, om man räknar bort de timmarna vi behövde sitta i bilen för att komma till matcherna så var det kul =). Jag tycker det är kul att följa med på bortamatcherna då jag får se lite andra städer och hur andra skolor ser ut i Oregon.

Tusen kramar! <3    

  

Vi åkte till en mexikansk restaurang efter matchen. Då träffade vi på en mexikansk man som jobbade där.
Tror aldrig jag har träffat någon som pratar och som försöker skämta och vara så trevlig mot gästerna som han var. Han var väldigt underhållande måste jag säga.
 Där hittade vi även dessa fina hattar.

Min värdpappa och jag







The view from the hotel



Our Boys Varsity team



Union


Detta är en av städerna som vi spelade spelade mot. Både jag och mina kompisar tyckte att staden såg ut som där de spelar in tv serien Gilmore Girls, för er som har sett den. Speciellt med den där dansbanan i mitten :).
 

Sadie hawkins dance :D

SKRIVET: 2011-02-06 kl. 08:28:06 | PUBLICERAT I: USA

Hej alla därhemma :D

Denna vecka måste jag säga har varit ganska hektisk. Har haft några morgonträningar, 06.00 am för basketen, tidigt I know! men det är ganska skönt det också ibland, då jag har hela eftermiddag ledig sen.
 Det som har stressat upp mig lite denna vecka är dock Sadie Hawkins dance ( som är på torsdag) som är en av de stora danserna i high school.
 Jag trodde mer att det var en liten dans de hade bara för skojs skull, men jag har märkt att det är lite större än så.
  Det som är speciellt med denna dans är att det är tjejerna som ska fråga killarna, det är en regel om man inte vill gå ett kompisgäng bara som många också gör.

 Vissa verkar också tycka att sättet man frågar någon på ska vara något speciellt. 
Exempel på sätt som vissa i min skola har frågat sin dejt på är :
att de har ritat och skrivit på en stor planch frågan SADIE? som de har täckt deras dejts skåp med.
Andra har bakat kakor som de har format som hjärtan och så har de skrivit frågan på dem. 
Eller så har de satt en stor planch på deras pojkväns eller dejts bil när han fortfarande är i skolan.
 Det känns nästan som att det är en liten tävling vem som kommer på bästa sättet att fråga på. Det är ganska gulligt faktiskt. Trodde inte att det behövde vara så speciellt, men men :P.

Jag har ju då inte frågat någon än, eftersom jag trodde att jag skulle vara bortrest under den dansen, men de flyttade den i sista sekunden så nu kan jag gå ändå. Så vi får se om jag går med någon dejt eller med ett kompisgäng. Det kommer bli kul hur jag än gör =). 
 
Temat för dansen är i alla fall rave, då man ska vara klädd i vitt och neonfärger, så det är ingen dans då man ska ha fina klänningar här inte, det får vi vänta tills prom, som är i slutet av året ;).
Ser fram emot Torsdag nu :).

Hoppas alla har det bra hemma! 
Många kramar :) <3