a weekend in Portland, which means Ikea, shopping... ;)

SKRIVET: 2011-01-28 kl. 07:44:36 | PUBLICERAT I: USA

Hej alla glada :D
Sorry för den dåliga uppdateringen men har bara inte haft tid att skriva helt enkelt. Känns som att den tiden jag har för att sitta vid datan spenderas med att försöka skypa eller chatta med er där hemma, men ska uppdatera mer I promise ;).
Denna helg har varit väldigt rolig, jag åkte med några kompisar till Portland ( som är den största staden i Oregon). Kändes skönt att komma till den stora staden för ett tag, är så van att ha allt så nära hemma I sverige så :P. Vi åkte i alla fall dit för att först och främst hämta upp min kompis Karoline som hade varit ute och rest lite. Och sen var det tid för shopping!!, Forever 21, Charlotte Russ, Victoria Secret, jadu jag älskar ju att shoppa så det var riktigt kul.
 Och jag får ju inte glömma bort Ikea som de har där!! :D. Gud vad det kändes som hemma, det såg i princip ut precis som Ikea hemma. Namnen på möblerna var också i princip samma som hemma, förutom vissa de hade ändrat till Engelska för att amerikanarna skulle förstå lite mer :P. Och ännu gladare blev jag när jag kom till kassorna då jag såg The swedish food market!!

 Marabouchoklad, kexchoklad, lingonsylt, knäckebröd och daimtårta, gud vad jag har saknat en del svensk mat. Blev bara så glad av att se det :D. Spenderade nog lite för mycket pengar på godis där, men nu klarar jag mig nog de sista fem månaderna här:P.
 Som ni hör det är inte långt kvar, tiden går så snabbt, nästan för snabbt ibland. Fast jag saknar er hemma dock, de kan jag inte hålla ifrån er. Visst har jag mina dagar då jag bara kunde önska att jag var hemma för några dar, för att riktigt kunna krama om er igen. Men jag är så glad att jag gör det här, ångrar ingenting, det är bara faser man går igenom när man är borta så lång tid. Det här året får en verkligen att förstå hur mycket ni betyder där hemma! 

Hoppas ni har det toppen hemma, tusen kramar from the US <3












  



 Of course we had to make a stop at Ikea :D Home sweet home



 Swedish candy!! :P

Forever 21!!







 I just love the nature in Oregon :)


       

Rest in peace Mr Dowdy

SKRIVET: 2011-01-13 kl. 06:56:08 | PUBLICERAT I: USA

Oh my god, tror aldrig att jag har haft en mer deprimerande dag. Jag vaknade upp för att gå till skolan som jag har sett fram emot eftersom jag dagen innan hade varit hemma för att jag var sjuk. Så såg fram emot att träffa alla igen.

Men när jag kommer till skolan så ropar rektorn ut i ett meddelande att han vill samla alla i aulan för att han hade något viktigt att berätta. Så alla sitter därinne, glada och ser fram emot den 5 dagars långa helgen som nu väntade oss. Så börjar plötsligt rektorn att gråta och då berättar han att min language arts techer och baskettränare Mr Dowdy dog för en timma sedan på grund av en hjärtattack.
Han var bara runt 50 år och har tre barn som går på skolan. Så under ca 10 minuter satt hela skolan som i chocktillstånd, utan att få fram någon att säga.
 
Eftersom jag bor i en liten stad så känner nästan alla varandra, skolan är som en stor familj, vilket gjorde att alla gick runt så depremerande och ledsna hela dan. Vi gjorde inget på någon av lektionerna, lärarna sa att vi fick göra lite vad vi ville, sitta och prata, spela spel, några åkte till och med hem för att de blev för mycket för dem.
 Visst, jag har inte känt honom mer än 5 månader men det är så annorlunda på skolan här till rudbeck, här tar lärarana mer tid att lära känna eleverna för att det är färre elever på skolan och för att de är intresserade.
Det var svårt att inte gråta när en kompis som sitter bredvid en sitter och gråter eller när en kille på skolan skrev en sång till Mr Dowdy under dagen som han sedan spelade på gitarr och sjöng inför skolan.
 Hela staden var där för att stötta varandra idag, vi hade till och med personer som kom till skolan som man kunde prata med och som höll koll på att alla mådde lite bättre.
Dagen avslutades dock bra, med en trevlig cermoni i kyrkan som prästen hade fixat extra för honom, då man fick tända ljus och sätta upp i kyrkan och bara umgås och äta mat tillsammans. Tror alla mådde lite bättre efter det :).

Rest in Peace Mr Dowdy, you will always be in our thoughts! 

 
                

My 18th Birthday!! and a Happy new year!

SKRIVET: 2011-01-03 kl. 06:00:09 | PUBLICERAT I: USA

Så då har jag firat min 18 årsdag i USA!!
 Dagen började med en fin frukost med familjen, sen var det basketmatcher i skolan under dagen som vi gick och kollade på. Under matchen ringde några kompisar till mig och sa att jag skulle komma ut. Och då överraskade de mig med grattisballonger och en princesskrona, I was the princess of the day :D. Åh det var så gulligt. Behövde ju då gå in i baskethallen där nästan hela skolan var och titta på macthen med min krona på huvudet och ballongerna i handen. Tror inte att det var någon som missade att det var min födelsedag den dagen :P. Inte nog med det så hade min värdmamma pratat med damen som jobbade med att räkna poäng under matchen och som hade en microfon bredvid sig, så när jag sedan hade satt mig så ropade hon ut att det var min födelsedag och de började då sjunga för mig :D. Det var lite pinsamt kanske men jag var väldigt glad för att de gjorde det :D. Sen efter matchen så ville några kompisar att jag skulle komma hem till en av dem för att få en lite överraskning. De hade då gjort denna fina tårta som ni ser på bilderna och sen fick jag lite presenter, I love them :D. Efter det gick jag hem och åt en väldigt god middag som mina värdföräldrar hade fixat iordning. Det kanske inte var en typisk 18 årsdag, men det är ju lite svårt att gå ut på korgen när det är 21 årsgräns här. Visst man kan gå på strippklubbar och köpa tobak men inget av dem sakerna är av intresse för mig så hehe :P. Jag hade i alla fall en väldigt mysig och rolig födelsedag, och det kan jag tacka mina kompisar och värdfamilj för =).

 Några dagar senare åkte vi även till en annan stad för att bowla och äta ute på restaurang med mina kompisar och familj för att fira min födelsedag ännu mer. Vi åt på en restaurang som heter Fuddruckers och när jag satt och åt så kom hela personalen sjungades och klappade händerna mot mitt bord för att sjunga Happy birthday med deras egna gjorda födelsedagssång. Blev väldigt chockad men kunde inte sluta le, det var bara så gulligt av dem :D. Min värdfamilj vet ju att 18 år är en stor ålder i Sverige så de försökte ge mig en så bra födelsedag som möjligt, vilket jag verkligen uppskattade.

Sen var det även nyår, då åkte jag med mina kompisar till tri cities för att äta på en fin restaurang som det vanligtvis är köer upp till 1- 2 timmar på men vi kom dit lite tidigare än alla andra så behövde bara vänta ca 40 min. Efter det kollade vi på en ishockeymatch, vilket var väldigt länge sen :D. Dock så blev det ett hål i isen under matchen så de kunde inte slutföra matchen men de sa att vi skulle få nya biljetter till nästa match på grund av det så då har man nått kul att se fram emot. 12 slaget firades med mina kompisar vid min sida och partyhattar på huvudet :D 

Så Gott nytt år alla kära, vi får se om 2011 kommer bli lika intressant som 2010. Jag har i alla fall många fina minnen från 2010 och underbara personer som jag mött under året som jag aldrig kommer glömma.

Hoppas ni har det toppen hemma, tänker på er! <3<3           
















 



My hostbrother made me a cake :D