The first day at school :D

SKRIVET: 2010-08-31 kl. 06:02:16 | PUBLICERAT I: USA



Gud vilken fullspäckad dag, kom nyligen hem efter ca 12 timmar som jag har varit i skolan =). Har dock inte varit och pluggat hela tiden, (som tur är) hade tre timmars cheerleading träning efteråt så ;). 

Men dagen började med att alla elever samlades i gymnastiksalen där rektorn stod och pratade och hälsade alla välkommna osv. Sen fick vi lägga handen på hjärtat och sjunga någon sång om amerika, hoppas vi inte behöver göra det varje dag innan skolan börjar, vilket jag nästan tror vi kommer få göra:P. Sen började lektionerna, kändes lite konstig att bara ha 45 minuters lektioner, vilket gör att vi har lite fler lektioner under dagen, men det är kul då träffar man nytt folk hela tiden :D. Haha det var en klass som vi nästan bara var utbytesstudenter i, gissar på att den kommer bli ganska lätt eftersom en del av dem har lite problem med engelskan, men det är bra för mig iaf :P.  

Måste medge att det var ganska förvirrande att hitta överallt och att Hinna till alla lektioner eftersom det bara är 5 minuters rast emellan dem. Men eftersom vi är ca 15 st utybytesstudenter på skolan, kan jag lova att jag inte var den enda som såg förvirrad ut och ville ha hjälp med de väldigt konstiga låsen till skåpen :P. Kommer säkert komma sent till många lektioner bara för att jag inte får upp låset :P. Hoppas jag hinner lära mig hur de fungerar innan årets slut iaf :P.

I matsalen var det inte alls så grupperat som man har sett på filmer, man satte sig mer där det fanns plats, alla är så trevliga så det var inge problem. Maten är pizza, hamburgare, korv men som tur va fanns det smörgåsar och sallader också, så inte bara all fast food, fast det är extra stora portioner då ;). 
  
På lektionerna pratade alla lärare mest om vad kursen innehöll idag vilket gjorde att vi inte behövde göra så mycket, men imorgon är en ny dag så då börjar det nog. Det var i alla fall väldigt kul att träffa massa folk i skolan, så ser fram emot morgondagen. Om några veckor det även homecoming, så nu börjar äventyret härborta på riktigt :P. 

Nu ska jag lägga mig i min sköna säng och vila upp mig inför morgondagen, för det kommer nog behövas :P. 
Tänker på er hemma! <3



   
  


Senaste tiden =)

SKRIVET: 2010-08-30 kl. 06:37:49 | PUBLICERAT I: USA

Hej alla  :D
Har nyligen kommit hem efter en ganska fullspäckad helg då vi bl.a. har besökt några bekanta till familjen där vi grillade och hade trevligt. Sen på söndan då min familj alltid har "familyday", då vi brukar umgås hela familjen eller släkten och laga mat tillsammans eller åka iväg på någon utflykt eller liknande. Idag åkte vi först till kyrkan som ligger i Kennewick, vilket är en av de största städerna här runtomkring. Så nu har jag haft mitt första besök i en amerikans kyrka!
Man kan säga att det var lite annorlunda, inte för att jag är så van att gå i kyrkan hemma precis, men jag föreställde mig en klassisk kyrka med en kör som skulle stå och sjunga. Så som man har sett det på tv ungefär. Det här såg faktiskt inte ut som en kyrka, det var mer som ett församlingshem med modern utrystning som gitarr, trummor, tvskärmar osv. De som sjöng var riktigt duktiga på att sjunga, men det var mer som att gå på en konsert med modern musik, än vad jag hade trott att det skulle vara. Men det var riktigt trevligt ändå så :P.

Efter all musik och sång så pratade pastorn om allt som har med gud att göra, han försökte verkligen få alla att tro på vad han sa och ta in gud i sitt liv. Samtidigt som han pratade så sa folk i publiken hela tiden prise the lord, amen, de kommenderade det mesta kan man säga :P. det va väldigt annorlunda för mig, men det va kul att se ändå =).
Efter detta åkte vi och handlade lite och sen åkte jag och pappan och tittade på en car show, då man fick gå runt och kolla på massa fina bilar och rösta på vilken man tyckte mest om, sen hade de lite tävlingar och mat och sånt, så det var kul :P.

Imorgon är det första dan i High School!! , det ska bli riktigt kul, är dock lite nervös ,men det ska nog gå bra :P. Efter det har jag cheerleading träning. haha jag lärde mig en liten sak sist jag var på träningen, då vi höll på med hejaramsor för skollaget som heter Mustangs. Vi hade gått igenom kanske 10 stycken ramsor och så sa coachen att jag skulle välja en av ramsorna som jag skulle börja leda, så ska alla i laget hänga på sen. Ramsan hade blivit väldigt bra om jag inte hade råkat ropa ut Go Tigers, ( som är en av deras motståndarlag), man kan säga att jag fick lite blickar då hehe :P. Hoppas att jag inte råkar göra så på en match bara, kommer nog inte bli så populär då :P. Annars börjar det bli riktigt kul på träningarna, har lärt mig lite mer danser nu, vilket antagligen är anledningen :D.

Denna vecka kommer jag säkert vara ganska upptagen med skola och träning och så men ska försöka skriva om första dan och så så fort jag får tid sen ;).
Det kommer lite mer bilder från helgen och så sen oxå.

Hoppas det är bra med alla hemma! =)
<3        

Heppner high school some days before school starts

SKRIVET: 2010-08-26 kl. 01:05:35 | PUBLICERAT I: USA







The first practise :D

SKRIVET: 2010-08-25 kl. 21:22:05 | PUBLICERAT I: USA

Okey så nu har jag varit och kollat in skolan lite, det verkar vara en jättemysig skola, så tror jag kommer trivas väldigt bra =). Alla verkar så trevliga så det kändes bara bra att komma dit :P. Fick reda på att vi är tre svenska utbytesstudenter på skolan har dock inte mött den sista än, så det ska bli kul :D.

Åkte dit för att välja kurserna och jag fick Yearbook som jag ville ha mest, så jag är nöjd :P. Har sen valt spanish, team sports, modern science, activity period and some other stuff that you have to have like us history, language arts and math ;). Oj hehe tänkte inte på att jag råkade blanda engelska och svenska nu :P.

Hade sen min första cheerleading träning, oh my god, det va väldigt kul, men shit vad mycket danser och hejaramsor jag måste lära mig hehe. Tills nästa fotbollsmatch som är om en och en halv vecka typ:P. får se om jag kanske hoppar över första matchen, vill ändå se hur en match går till först så jag vet vad jag ska göra sen :P: Eftersom jag fick plats på första raden också kan jag ju inte direkt dölja om jag skulle göra nått fel :P.
De ville även prova att göra ett lift på mig, då tre personer står runt mig i en ring och sen ska jag hoppa upp i deras händer och de lyfter då upp mig mot taket. Haha om vi skulle göra så på nån match får jag hoppas att inte ramla :P hehe.

Har tre timmars träning imorgon igen :D, har dock börjat bli lite sjuk nu, (förkyld och ont i halsen) så hoppas det blir bättre snart så jag kan vara med på träningen imorgon :).

Hoppas allt är bra med er hemma! =) <3 
       

First cheerleading practise tomorrow :D

SKRIVET: 2010-08-24 kl. 05:19:37 | PUBLICERAT I: USA

Imorgon är det skolregistrering, ska då få se skolan för första gången :P.
Ska då få välja vilka kurser jag vill läsa och efter det ska jag ha min första cheerleading practise :D!!.
Ska då få prova på om det är något för mig, Im so excited :D!!. 
Vi får hoppas att jag inte kommer hem med värsta träningsvärken eller några brutna ben bara hehe :P. 

Love you guys! =)

Framme hos familjen :D

SKRIVET: 2010-08-22 kl. 08:04:05 | PUBLICERAT I: USA

Nu har jag kommit fram till familjen :D, resan hit tog ganska lång tid, behövde dock bara mellanlanda en gång i denver för att det andra flyget från chicago var inställt. Men vi var 5 st från min grupp i new york som skulle till samma ställe så det var kul ändå =). Fem övertrötta tjejer på en flygplats lixom, ändå var energin på topp :P. Ni hemma vet ju hur jag brukar bli när jag är trött, så det var riktigt kul ändå:P.
 
Efter att jag hade anlänt till Pascos flygplats så hämtade familjen upp mig och vi gick ut och käkade på en restaurang =). Har ju fått en "lillasyster" i familjen som är 5 år känns lite konstigt att gå och hålla handen när hon ska över gatan eller behöva följa med henne till ställen för att hon inte får gå runt själv. Är ju van vid att ha äldre syskon annars så:P. Men under det här året kommer det vara mycket förändringar, det är ju det som är meningen =).
Eftersom jag kom fram till Pasco ganska sent på eftermiddan kan man säga att jag idag har haft min första dag i Heppner:D. Jag har fått lite sightseeing i staden och sen har vi åkt och handlat lite, bl.a. böcker och sånt som kommer behövas till skolan. Känns sjukt att jag ska börja på high school snart, träffade två till utbytsestudenter när vi va och handlade, en från sverige faktiskt som ska gå i samma skola som mig =). det ska bli riktigt kul, så känns det mer som hemma hehe =).

Nu ska jag nog kolla på en film med bente, den tyska uybytesstudenten som också bor i familjen :D,väldigt trevlig tjej måste jag säga.

Hoppas allt är bra med alla hemma! =)
Tänker på er! <3<3         

New York!! :D

SKRIVET: 2010-08-21 kl. 17:49:47 | PUBLICERAT I: USA

In New York city!! :D


Första inlägget från New York!! :D

SKRIVET: 2010-08-20 kl. 04:54:33 | PUBLICERAT I: USA

Hejsan allihopa och välkommen till min blogg om mitt liv som utbytesstudent i USA. 
Den här bloggen är till för alla mina nära och kära hemma i Sverige som vill hänga med lite vad som händer under mitt år utomlands. Och självklart är den även till för alla andra som kanske ska åka som utbytesstudent i framtiden eller som kanske redan är där eller varit där tidigare. Den är till för alla intresserade helt enkelt :).
För er som inte vet ska jag åka som utbytesstundet till Heppner Oregon i 10 månader och plugga på High school, men först är jag nu på Explorius Soft landingcamp i New York.

Jag sitter nu på hotellrummet i New York efter två fullspäckade dagar i the big apple. Vi har nu varit här i tre dagar, och jag älskar det redan :D. Vi har gjort allt från att åkt på sigthseeing i nästan hela new york, gått upp i Top of the rock, åkt på båttur runt frihetsgudinnan och shoppat :P. Orkar tyvärr inte rabbla upp allt, men kan säga så här, vi har knappt suttit stilla iaf :P.
Imorgon åker vi äntligen till värdfamiljen :D, börjar bli lite nervös :P. Kommer dock sakna alla härifrån!
Nu börjar äventyret på riktigt!! :D:D

Kommer försöka skriva så ofta jag kan, I promise ;)
Hoppas alla har det bra hemma! =)
Saknar er alla!!! <3<3