den amerikanska julen

SKRIVET: 2010-12-31 kl. 09:26:35 | PUBLICERAT I: USA

Hej alla kära därhemma :D <3

Gud vad tiden går snabbt, nästan hela jullovet har gått. Ja nu har jag firat min första amerikanska jul!
Jag kan ju säga att det var ganska annorlunda till vad jag är van vid. Den 24 december åkte vi till mormorn och morfarn där hela släkten var, med kusiner och syskon mm. Där åt vi en god julmiddag, med potatisgratäng, skinka och massa annat gott som jag tyvärr inte kommer ihåg vad det heter:P. Det kanske låter som lite svenskt julbord, visst var några saker dom var likande till Sverige men det mesta var nya saker som jag aldrig har provat förut.
Sen spelade vi spel, bland annat charader, blev lite chockad när mormorn var den som var mest tävlingsinriktad av alla som var där, det var kul o se henne krypa på golvet och allt möjligt som hon gjorde :P. Efter det var det paketöppning och mera mat, massa kakor och efterätter, tror inte jag har ätit så här mycket på länge.
Det var en ganska lugnt men mysig julafton, kände att det var kul att vi gjorde något den 24 oxå, då jag är van att fira, vilket många familjer i usa inte firar någonting alls på egentligen.

Den 25e så firade vi hemma med familjen. Jag blev väckt på morgonen av min värdsyster som kastade sig på mig i sängen för att ge mig en kram och få upp mig så snabbt som möjligt eftersom hon ville öppna presenterna som fortfarande låg under granen. Det tror jag är en stor skillnad till firandet i usa, här kommer ju tomten på julaftonsmorgon och sen sitter hela familjen på morgonen( inte på kvällen) och delar ut julklapparna och utan att ha någon tomte som gör det. Om man vill se tomten så måste man gå upp tidigt, runt 5,6 tiden för att få träffa honom, då han kommer klättrandes ner genom skorsstenen för att lämna presenterna ;).

Resten av dagen kollade vi på julfilmer, åt julmat igen och bara tog det lugnt =). Fick många fina julklappar, mycket mer än jag trodde jag skulle få så jag klagar inte:P. Jag hade en mysig jul :).
Vi hade snö under båda juldagarna vilket jag var nöjd med, sen försvann den igen. 

Hoppas ni alla hade en underbar jul :D!
Många kramar från Usa <3   


 

  




 Mina presenter från familjen =)


 


the time before Christmas and Christmas day in Sweden!! God Jul Sverige! :D

SKRIVET: 2010-12-24 kl. 08:21:36 | PUBLICERAT I: USA

Christmasshopping and again Christmasshopping. Ja det är ungefär det jag har hållt på med de senaste dagarna. Fick nästan lite panik när jag en vecka innan julafton kom på att jag inte hade köpt en enda julklapp. Så ja det senaste dagarna har jag åkt fram och tillbaka till tri cities med vänner och familjen för att shoppa. Kändes bra att ha med familjen en av gångerna då jag i smyg kunde få lite hjälp med vad de andra familjen skulle tycka om.
Det är ju ganska svårt för mig att veta vad alla gillar efter bara ca tre månader tillsammans. Jag ger ju hellre en julklapp som jag vet att de vill ha eller behöver, än något som de sedan kommer lägga ifrån sig någonstans och glömma bort efter ett tag.
 När jag ändå var i tri cities så passade jag på att träffa min barndomskompis Frida!! :D som också är utbytesstudent nu, det tog bara fyra månader innan vi träffades. Men bättre sent än aldrig :D. Kändes sjukt konstigt att träffas bara sådär och att prata svenska utanför skype!! så det blev en liten bladning av svenska och engelska :P. Love you sweetie. Men eftersom det bara blev en kort stund vi hann att träffas så får vi se till att träffas mer gånger under året! Vi bor ca två timmar ifrån varandra så det borde vi nog kunna fixa :).

Förutom julshopping så har det varit basketmatcher, jag har spelat en match som vi vann så hittills har vi inte förlorat någon match, vilket känns väldigt bra :D. Kan väl dock inte säga att det laget vi har mött inte har varit speciellt bra, så vi får väl se till i början av Januari när vår nästa match är om det kommer gå lika bra som det hittills har gjort :P.
 Sen har jag även åkt med familjen och kollat på matcher som min värdsyster har spelat. Känns lite konstigt att mer än hälften av min stad åker och kollar på alla matcher som vår skola spelar även fast det är 3 timmar bort. Men som ni kanske har hört förut, amerikanare är ju vana att åka långa sträckor med bil, några timmar är helt normalt :P. Det tar ju bara lika långt tid som att åka till mitt landställe i Sverige lixom :P.

Asså shit nu är det julaftonsmorgon i Sverige!!! :D
 Här i usa firar de den 25e, men min värdfamilj firar som tur är två julaftonar, en med släkten den 24e hemma hos mormorn och morfarn och den 25e firar vi hemma med familjen. De känns bra att jag får fira den 24e nu oxå, så som jag är van att göra.
Måste nog säga att jag är lite rädd för att vakna upp imorgon, då jag kommer förstå att jag inte är hemma med familjen och släkten som vanligt. Jag vet att jag kommer att ha kul här imorgon också, men självklart känns det extra mycket att man är borta under den här tiden.

God Jul!! :D glöm inte att kolla på Kalle Anka, Svensson Svensson och att äta all god julmat.
Det är ju bara jul en gång om året ;)
Tänker på er alla! bamsekramar <3<3   

    



  



And we meet santa :D, ibland får man lov att känna sig som ett barn igen.



 





Vi bakade något som kallas Sugar Cookies, det kanske inte smakar som pepparkakor, men det ser lite ut som det iaf :p. 


Christmasbreak, lightparade and gifts from Sweden!

SKRIVET: 2010-12-17 kl. 21:03:02 | PUBLICERAT I: USA

Jullov!!. Igår hade vi den sista skoldagen för detta år!! Kändes konstigt att säga Merry Christamas till alla innan man gick hem, vi har ingen snö här nu så det känns inte som jul än :P.
Men skolan igår var lite annorlunda än annars, vi hade bara 29 minuters lektioner så de sista tre timmarna i skolan kunde man välja lite vad man ville göra. Kolla på film, plugga, eller hjälpa till med att dekorera bilflak som vi skulle använda till " The lightparade" som vi hade i Heppner samma kväll. Då fick varje årskurs dekorera sitt eget flak och sen under paraden så fick folk rösta på vilket flak de tyckte var finast. Allt detta för att fira att julen är här. De spelade julmusik ur högtalarna nere i Heppner så man fick en liten mer julkänsla under den tiden :). 

Under min spanskalektion igår så behövde vi även sjunga två julsånger på spanska
inför klassen så då fick man gå fram och ställa sig vid tavlan och sjunga, lite pinsamt men det gick bra :P. Så nu har jag lärt mig att sjunga stilla natt och bjellerklang på spanska;). 

Denna kväll var det även Celebrate Heppner day, då var nästan alla i Heppner tillsammans för att umgås nere vid ett samlinghus här i staden där de hade som ett lotteri. I ett rum var det massa bord med saker man kunde vinna, man la ner en lapp med sitt namn på i en liten påse som fanns bredvid den saken man ville vinna. Sen var dt en gubbe som drog en lapp ut varje påse så då fick man bara hoppas på att de var ens eget namn han drog. Man kunde vinna saker som en dvd spelare, smycken, tv spel, julsaker och massa annat. Samtidigt som lotterierna var så hade vi utbytesstudenter ett litet framförande då vi fick gå fram på scenen och berätta vilka vi är och vart vi är ifrån och sen berättade vi lite hur vi firar jul i vårt land. 

Denna vecka har jag fått två paket från Sverige :D!!, ett som jag inte har öppnat än eftersom det är en födelsedagspresent, men måste säga att det är väldigt svårt att hålla sig ifrån att inte öppna det :P. Tack så mycket familjen och mina kära kompisar därhemma som skickade paketen, ni förgyllade min dag :D<3. 

Vill även Gratta min kära pappa och min kompis Anne som har fyllt år denna vecka!! :D 

Hoppas ni har det superbra hemma!
Tusen kramar <3



















     


Julpynt, julfest och snart Lucia =)

SKRIVET: 2010-12-14 kl. 06:45:10 | PUBLICERAT I: USA

Hej alla glada :D, nu har jag bara fyra dagar till i skolan sen är det jullov!!. Har haft värsta julkänslan i kroppen denna helg, lyssnar på julmusik nästan varje dag, lite svenska jullåtar då också :P kan inte låta bli.
Har haft en ganska lugn men mysig helg. hela fredagkvällen och lördagförmiddagen hade vi basketmatcher som pågick i skolan, så nästan alla i staden var där för att kolla på dem. Jag spelade dock inte, vår nästa match är nästa helg, men cheerade på en av matcherna gjorde jag :). Sen på kvällen kollade vi på julfilmer med familjen, riktigt mysigt, älskar julen :D.
Söndagen var fullbokad, så vi behövde göra upp ett schema för att hinna med allt :P. Vi dekorerade julstrumporna där man sedan lägger i paketen, tror jag ska införa det i min familj när jag kommer hem, det var riktigt kul :P. Vi har tyvärr ingen öppen spis att hänga dem över, eftersom att min värdpappa tydligen fick sitt förra hus nedbränt på grund av den, så nu vill han inte ha en till. Men vi hittade ett fint renhuvud att hänga dem på istället, det funkar lika bra :P.
Sen började vi med att sätta upp ljusen i julgranen mer än så hann vi inte eftersom några av oss hade andra planer under dagen så dekorationerna sätter vi förhoppningsvis upp imorgon =).
Efter detta begav sig hela familjen ner till "the Stables", som är en restaurang/ bowlinghall mm där vi hade en liten julfest tillsammans med lite bekanta och lite folk från staden. Vi spelade spel då man kunde vinna julklappar som de hade fixat och de bjöd på god mat. Vann en brownie mix med tillhörande julgrytlapp, så nu blir det till att baka :P
Riktig trevlig och lyckad kväll =). 

Imorgon är det Lucia, det firar de ju inte i usa, så får väl ta och sjunga lite lucialåtar tillsammans med de två svenskarna här imorgon :P. 

Glad Lucia Sverige, tänker på er!
Bamsekramar från USA <3     

 
















The School in America =)

SKRIVET: 2010-12-09 kl. 07:06:14 | PUBLICERAT I: USA

Ja ni skolan här i usa är bara för rolig ibland asså. De amerikanska eleverna kanske tycker att skolan är jättesvår här, vilket jag kanske inte håller med om, fast det kan ju bero på att jag inte har alla de svåraste ämnena. Men jag bytte i alla fall till att ha Fysik istället för Modern science för att det var roliga personer där och för att de som redan hade den kursen sa att de knappt gjorde något på lektionerna som kräver så mycket pluggande. Det kan ju vara skönt att ha någon chillektion :).  

Så på dagens lektion kom jag in som vanligt och satte mig och började prata med mina kompisar och läraren säger " Jag har inget planerat för dagens lektion så idag kan ni få prata :)". Eftersom att jag ser att ni redan sitter i grupper, så om rektorn kommer in så säger vi att vi har gruppdiskussion om bla bla bla...
Och så skriver han på whiteboarden " Today groupdiskussion about circuls or whatever :P."
Haha det går bara inte att inte gilla den läraren :P. Han är bara för skön ibland. Plus att han har typ världens coolaste fysik prylar som han visar för oss under lektionerna, värsta leksakerna för honom.

Detta blev då ett kort inlägg men ville bara berätta det =).
Hoppas det är bra med alla! 
Big hugs from america <3       


My first Basketballgame and we won :D

SKRIVET: 2010-12-05 kl. 00:31:41 | PUBLICERAT I: USA

Okej denna morgon vaknade jag upp två timmar tidigare än jag behövde, skulle spela min första Basketmatch vid tolv tiden, så jag fick lov att vara lite nervös :P. Fast jag var inte den enda i mitt lag kan jag ju lova. Men så fort jag kom ut på planen så hade man inte så mycket tid att tänka, det var bara att köra på :P. Förutom att jag råkade smälla till en tjej från motståndarlaget på näsan så att hon nästan började blöda, så gick det väldigt bra.
Vi vann med 28 till 12 så det kändes bra, speciellt när vi var det enda laget från vår skola som vann den här helgen :P.
Basket har aldrig riktigt varit min grej förut men jag gillar team sports och det blir roligare och roligar ju mer jag lär mig =). Var nästan påväg att sluta i början men inte längre. Nu är det bara att köra på. 
Igår så spelade vårat "Boys Varsity team" också en match, vilket är det bästa spelarna från vår skola. Så då cheerade jag på min första basketmatch. Om jag ska vara ärlig tror jag att fotbollsäsongen är roligare att cheera på, för bollen förflyttas så mycket snabbare under basketen vilket gör att vi kanske mitt i en cheer måste byta till en annan. Det är lite mer stress men det är ändå kul :).

Imorgon ska vi upp in the mountins för att hitta en julgran :D. Gud vad snabbt tiden går det är redan jul snart lixom. Känner mig nästan lite stressad med allt jag vill hinna innan dess, har inte köpt nån julklapp än oops.

Förresten glömde nästan att berätta om vad jag gjorde på Thanksgiving, för oss som aldrig har firat det förut så var det ganska intressant, det kändes nästan som på julafton när hela släkten samlas och äter mássa mat.
 Det var inte så kul att komma tillbaka till träningen på måndagen sen måste jag säga, då vi började med att springa massa :P.
Men så på thanksgiving så var vi hemma hos mormorn här och kollade på amerikansk fotboll och spelade lite spel och åt kalkon och pumpkin pie och massa annat gott =). Vi var rätt många som var där, mormorn har två utbytesstudenter som bor där och sen har hon två till barn och plus hela min familj, så det var kul.
För er som inte visste så bytte jag familj i början av året till en familj med två amerikanska barn och jag trivs mycket bättre i den här familjen :). Min värdmamma jobbar lite med organisationen så fick igår reda på att det är en utbytesstudent som blev utkickad från sin familj och min värdmamma sa att hon kunde få bo hos oss nån vecka tills de hittar en ny, så vi får se hur det kommer gå.

Hoppas det är bra med er alla! :)
Tänker på er! <3